8 juni 2014
15:00

Fagersta Södra

Referat: Irsta IF - Fagersta Södra

Det blev en tajt och tuff match som väntat mot Irsta på Klinta IP på Söndagen matchen slutade 2-2 efter att Irsta kvitterat på övertid. Matchinledningen var väldigt försiktig från bägge lagen men det var Södra som hade dem första avsluten mot mål. Bla så hade Serge Hermann en nick som Daniel Lövis Lövgren i Irstamålet räddade. Södra tar ledningen i den 30:e minuten genom Serge Hermann som slår in en retur efter Emil Zolteks skott. Irsta kvitterar endast 5 minuter senare när man får sin första hörna, en Irstaspelare får på en drömträff med vänstern efter att bollen hamnat hos honom utanför straffområdet, bollen sitter snyggt i vänstra krysset. Första halvleken slutar 1-1... Första var ett riktigt sömnpiller där Södra hade det svårt att få till nåt ordnat spel.

I andra halvlek så satsar Södra hårt framåt från början och skapar nåra fina lägen i början av halvleken men utan resultat. Södra fortsätter att trycka på och närmast är Johan Adamsson som kommer fri med Lövis i Irstamålet som räddar skottet fint. Södra tar ändå ledningen i den 82:a minuten genom Johan Adamsson, Martin Metsomäki slår en crossboll som Danne Gustafsson mycket snyggt spelar på ett tillslag fram till en helt fri Johan som inte gör nåt misstag. Därefter satsar hemmalaget Irsta allt framåt och Södra backar hem och slår ifrån sig ... Irsta får ett jätteläge att kvittera men Daniel Hedlund i Södramålet avvärjer friläget snyggt... klockan tickar över 90 minuter och många på Klinta IP tror att segern är bärgad. Men på övertid hittar domarn en mycket billig frispark 1 meter utanför straffområdet där Irstaspelaren mycket snyggt knorrar in frisparken över muren. Södra gör en kraftansträngning och får ett inkast alldeles vid hörnflaggan som Sebastian Jansson möter och ska nickskarva men får en rejäl smäll i ryggen innanför straffområdet som dem allra flesta Domare skulle blåst straff för men tyvärr inte dagens domare då han menade att "knuffen" inte var tillräckligt hård.

Södra gjorde inget utav sina bättre matcher då man hade väldigt svårt att få till nåt ordnat spel. Irstaspelarna krympte ytorna bra. Det fanns nåra ljusglimtar i Södra där matchens gigant var Martin Metsomäki även Daniel Hedlund i målet ska ha beröm för en fin insats.. plus ska även Sebba Jansson ha för sitt slit på mitten.
Nu får Fagerstakillarna ladda om i veckan för stundande Fredagsmatch mot Kolsva på hemmaplan